Article

15 fets dignes de moda sobre els borinots


top-leaderboard-limit '>

Els borinots, aquells voladors grossos i borrosos, són criatures fascinants. També són molt difícils d’estudiar, igual que la majoria d’animals massa petits per etiquetar i que poden volar en qualsevol moment. Dave Goulson, un científic que va fundar un trust de conservació per donar suport a les poblacions de borinots, ha passat la seva carrera investigant els hàbits i maneres de l’humil borinot, una vida que explica al seu llibre sobre l’error,A Sting in the Tale: My Adventures with Bumblebees. Aquí teniu 15 fets compactes que hem après sobre els borinots de les aventures de Goulson en la investigació de les abelles.

1. El borinot més gran del món és elBombusdahlbomiid’Amèrica del Sud.

Es descriu a les seves reines que semblen ratolins voladors.

2. Els ous de borinot tenen forma de salsitxes.

Salsitxes petites i petites.

3. Un borinot bat les ales 200 vegades per segon.

Es tracta d’un RPM similar a alguns motors de motocicletes.

4. Les abelles han de menjar una tona.

Els borinots tenen metabolismes extremadament ràpids, de manera que han de menjar gairebé contínuament. 'Un borinot amb l'estómac ple només està a uns 40 minuts de la fam', com diu Goulson.

5. Els nius de borinots són molt més petits que els d'altres espècies.

Tenen un màxim de 300 a 400 abelles treballadores, en comparació amb les desenes de milers que es troben en un niu d’abelles o vespes. Per context, hi ha al voltant de 25.000 espècies d'abelles conegudes, tot i que n'hi ha probablement més que encara no s'han descobert.

6. Els espermatozoides d’abelles viuen durant mesos dins de l’abella reina.

Només l’abella reina grassa sobreviu a la hibernació hivernal i queda sola per crear una colònia. Els espermatozoides emmagatzemats des de l’aparellament de l’estiu anterior sobreviuen als ovaris, disposats a fertilitzar els òvuls un cop finalment trobi un lloc de nidificació. Al final de l’estiu, quan té poc més d’un any, la reina i totes les seves abelles treballadores moren per ser substituïdes per les seves filles.



7. Les abelles reines controlen la genètica de la seva descendència.

Els borinots mascles només tenen un cromosoma i no tenen pare. Per produir un fill, una abella reina només ha de pondre un ou sense fecundar. Per tenir filles —que formen la totalitat d’una força de treball d’abelles—, una abella reina fecunda els seus òvuls amb espermatozoides que guarda des de l’estiu anterior.

8. Les abelles tenen arbres genealògics complicats.

Com que les germanes abelles reben exactament els mateixos gens dels seus pares, però només comparteixen al voltant del 50 per cent dels gens del costat de la seva mare, un borinot femení està relacionat amb el 75 per cent amb les seves germanes. Però només té un 50% de parentiu amb els seus fills, que obtenen la meitat dels gens del seu pare i la meitat d’ella. És per això que té sentit que la majoria d’abelles del niu ajudin a criar la descendència de la reina, en lloc de fugir corrents per iniciar els seus propis nius. Les germanes de l’abella treballadora porten més dels gens que els seus fills, de manera que deixa tot el part a la seva mare.

9. Els borinots no moren quan piquen.

Això només és una cosa en les abelles. Així que sí, un borinot et pot picar dues vegades. Tanmateix, els borinots mascles no tenen cap mena d’agulló i les femelles no són molt agressives, de manera que, tret que pugueu al seu niu, probablement estigueu segurs.

10. La major part del que sabem sobre els nius de borinots prové d’un entomòleg que va morir el 1912.

Frederick William Lambart Sladen va ser el primer científic que va dedicar completament la seva investigació als borinots. Va publicar el seu primer llibre sobre l’abella als 16 anys, el 1892, consolidant-se com a expert mundial. I encara ho és. 'Les espècies que avui són rares o extingides a Gran Bretanya, com el borinot de pèl curt, eren familiars per a Sladen, i les seves descripcions dels nius d'aquestes espècies segueixen sent gairebé tot el que sabem', escriu Goulson. 'Ningú ha estat a prop de coincidir amb el coneixement de Sladen sobre els hàbits de nidificació dels borinots'.

11. Per recollir amb seguretat una abella viva, els científics utilitzen un dispositiu especial.

Es diu pooter. Hehe. Pooter. Amb tota serietat, permet als científics recollir abelles per estudiar-les sense perjudicar-les. Els investigadors poden aspirar insectes petits en un pot inhalant a través d’un dels extrems d’un tub. La malla a l’embocadura evita que l’insecte sigui aspirat directament a la boca del científic.

quin president va néixer el 4 de juliol

12. Prendre mostres d’ADN a les abelles implica tallar-los els dits dels peus.

Les abelles en realitat no tenen els dits dels peus, però els científics retiren el segment tarsal final de les abelles salvatges per fer proves genètiques al laboratori. No escurça la seva vida útil ni redueix la seva capacitat per recollir aliments, de manera que presumiblement no és tan cruel com sembla.

13. Les abelles tenen els peus pudents.

Les abelles, com tots els insectes, estan cobertes d’una pel·lícula oliosa que les fa impermeables. Quan aterren sobre una flor, deixen enrere la seva signatura química. Altres abelles poden olorar aquestes petjades olioses que queden a les flors i saben no aterrar al mateix lloc: el nèctar ja ha estat saquejat. Les abelles també utilitzen aquestes petjades com una mena de pudent estora 'Welcome Home'; l’olor els ajuda a trobar el camí de tornada a l’entrada del seu niu.

14. Els borinots climatitzen els seus nius amb les seves pròpies ales.

Si el niu s’escalfa massa, les abelles treballadores es posen a prop de l’entrada i expulsen l’aire calent, com petites unitats de climatització. Com més calor fa, més treballadors s’uneixen a l’esforç per mantenir el niu exactament a 86 graus Fahrenheit, la seva temperatura preferida. Si la seva temperatura corporal supera els 111 graus, els borinots moriran.

15. Les hordes de borinots mascles es congreguen als cims dels turons.

En un estudi d’abelles a Escòcia, Goulson va trobar que les zones situades a la part alta dels turons atrauen una quantitat inusual d’abelles mascles en comparació amb les zones planes o a mig turó. Tot i que especula que es pot tractar d’un esforç per atraure companys —alguns altres insectes mascles es reuneixen a més altitud per esperar que vingui una dama afortunada—, els científics no han observat que aquesta tècnica de captació tingui èxit. No obstant això, els borinots produeixen solters més elegibles que els solters. Hi ha uns set mascles per cada reina nascuda, de manera que la majoria dels mascles no s’aparellen mai.