Article

20 dades en blanc i negre sobre els pingüins


top-leaderboard-limit '>

Qui és el membre de la família preferit d'un pingüí? Tia Arctica!

Nosaltres, noi! Però set de les 17 espècies de pingüins es poden trobar al continent més meridional. Aquí hi ha 20 fets més divertits sobre aquests adorables ocells de smoking.

dades interessants sobre johann sebastian bach

1. Les 17 espècies de pingüins es troben exclusivament a l’hemisferi sud.

iStock / axilment

2. Els pingüins emperadors són les espècies més altes, amb una alçada de gairebé 4 metres. El més petit és el petit pingüí blau, que fa només 16 centímetres.



iStock / Fabiano_Teixeira

3. L’espècie més ràpida és el pingüí Gentoo, que pot assolir velocitats de natació de fins a 22 mph.

iStock / chameleonseye

4. La coloració impactant d’un pingüí és una qüestió de camuflatge; des de dalt, la seva esquena negra es fon amb les tèrboles profunditats de l’oceà. Des de baix, el seu ventre blanc s’amaga contra la superfície brillant.

iStock / ÚS

5. Els fòssils situen el primer parent dels pingüins fa uns 60 milions d’anys, és a dir, un avantpassat de les aus que veiem avui va sobreviure a l’extinció massiva dels dinosaures.

iStock / vladsilver

6. Els pingüins ingereixen molta aigua de mar mentre caquen peixos, però una glàndula especial darrere dels ulls, la glàndula supraorbital, filtra l’aigua salada del torrent sanguini. Els pingüins ho excreten pels becs o esternuts.

iStock / Musat

7. A diferència de la majoria d’ocells, que perden i substitueixen algunes plomes a la vegada, els pingüins es mouen alhora, passant dues o tres setmanes a terra mentre passen el que s’anomena la muda catastròfica.

iStock / ChristianWilkinson

8. Totes dues espècies de pingüins menys dues es reprodueixen en grans colònies de fins a mil ocells.

iStock / DurkTalsma

9. Varia segons les espècies, però molts pingüins s’aparellen amb el mateix membre del sexe oposat temporada rere temporada.

iStock / Legacy-Images

10. De la mateixa manera, la majoria d’espècies també són fidels al lloc de nidificació exacte, sovint tornen a la mateixa fàbrica de rovell on van néixer.

iStock / JeremyRichards

11. Algunes espècies creen nius per als ous a partir de còdols i plomes soltes. Els pingüins emperadors són una excepció: incuben un sol ou cada temporada de reproducció a la part superior dels peus. Sota un plec solt de la pell hi ha una zona sense plomes amb una concentració de vasos sanguinis que manté l’ou calent.

iStock / Buenaventuramariano

12. En algunes espècies, és el pingüí mascle el que incuba els ous mentre que les femelles surten a la caça durant setmanes. A causa d’això, els mascles amb llet — amb prou emmagatzematge de greixos per sobreviure setmanes sense menjar— són els més desitjables.

iStock / vladsilver

13. Els pares dels pingüins, tant masculins com femenins, tenen cura de les seves cries durant diversos mesos fins que els pollets siguin prou forts per caçar menjar per si sols.

Per què es van deixar els asteroides cheetos calents?

iStock / golnyk

14. Si el bebè d'una pingüí emperador femení mor, sovint 'segrestarà' un pollet no relacionat.

iStock / AntAntarctic

15. Tot i la manca d’oïdes visibles, els pingüins tenen una audició excel·lent i confien en trucades diferents per identificar els seus companys quan tornen a les zones de cria atapeïdes.

iStock / Goddard_Photography

16. El primer relat publicat de pingüins prové d’Antonio Pigafetta, que va estar a bord de la primera circumnavegació de Ferdinand Magellan sobre el món el 1520. Van veure els animals prop del que probablement era Punta Tombo a l’Argentina. (Els va anomenar 'oques estranyes').

iStock / tinter

17. Un diari anterior i anònim del viatge de Vasco da Gama (1497) al cap del Cap de Bona Esperança fa esment d’ocells sense volar tan grans com els ànecs.

iStock / ziggy_mars

18. Com que no estan acostumats al perill dels animals en terrenys sòlids, els pingüins salvatges no presenten cap temor particular dels turistes humans.

iStock / Bkamprath

19. A diferència de la majoria de mamífers marins, que depenen de la grassa per mantenir-se calents, els pingüins sobreviuen perquè les seves plomes atrapen una capa d’aire càlid al costat de la pell que serveix d’aïllament, sobretot quan comencen a generar calor muscular nedant al voltant.

iStock / Musat

20. Al segle XVI, la paraulapenguinen realitat es referia a grans auks (nom científic:Pinguinus impennis), una espècie ara desapareguda que habitava els mars de l’est de Canadà. Quan els exploradors van viatjar a l’hemisferi sud, van veure ocells blancs i negres que s’assemblaven als aus, i els van anomenar pingüins.

Aquesta història es va publicar per primera vegada el 2017.