Article

Per què volen les oques del Canadà de nit?

top-leaderboard-limit '>


Per què volen les oques canadenques a la nit?Stefan Pociask

:

què hi ha a la construcció de l'estat imperi

En realitat, hi ha molt bones raons per les quals aquestes oques volen de nit i les examinaré amb vosaltres. Però primer ... He d’assenyalar que qualsevol oca que veieu que porti un passaport vàlid del gran país del Canadà es pot anomenar oca canadenca. A tots els altres se’ls ha de referir pel seu nom real, és a dirOca del Canadà,o béBranta canadensis,si ho prefereixes.

No puc comptar quantes nits a les deu de la nit, a la mitjanit, a les tres de la matinada i a totes les altres hores de la nit, ho he tingut massa familiar 'base! base-base-base HONK honk HONK HONK honk honk HONK honk HOOOONK!”La cacofonia passa just davant de la finestra del meu dormitori, mentre les familiars formacions voladores V de les oques del Canadà sobrevolen casa meva.


Aquestes formacions en V són força extraordinàries. No se sap per terra, però l’oca de plom és la més baixa del grup. Cada oca que hi ha darrere és lleugerament superior a la que té al davant, fins a l’última oca, que està volant més alt. Ho fan a causa de l’aerodinàmica de les seves ales. L’única oca que utilitza tota la seva potència d’ala és l’oca de plom, el punt-home, per dir-ho d’alguna manera. Quan aquella oca bat les ales, provoca una certa turbulència de l’aire que segueix l’ala. La següent oca de la fila es beneficia d’aquest aire remolí i no necessita aplicar el 100% de la seva potència. La següent oca es torna a beneficiar d’aquesta, i així successivament. Volar en formació d’aquesta manera afegeix un 71% més de distància que pot volar que quan es volen sols.

Llavors, qui és escollit per ser home-punt? Us pensaria que el del mapa! O ... el líder? O el noi? No, cap d’aquestes. De fet, es tornen. Quan un es cansa, deixarà enrere per poder descansar una mica i beneficiar-se de la turbulència d’una altra oca. Quan migreu ... amb bon temps ... amb vents favorables, un fort vent de cua ... aquests nois poden fer fins a 1500 milles en un sol dia ... Difícil d’imaginar, però ja s’ha fet. Són mestres migratoris.



Així que ... el vol de nit ... ja he abordat una de les raons per les quals prefereixen la nit. Té a veure amb aquesta turbulència que acabo d’esmentar.

Ja veieu ... molts altres ocells grans (i aquestssónaus grans) utilitzen tèrmiques per guanyar altitud i per elevar-se. Els rapinyaires ho fan. Falcons, àguiles, etc. Durant el dia, el paisatge està ple de tot tipus de tèrmiques que s’eleven del terra, tot depèn de l’aspecte de la superfície a sota; la quantitat de calor absorbida i emmagatzemada del sol; si és fosc o clar ... o fins i tot aigua. Aquestes tèrmiques són excel·lents per als rapinyaires: hi ha molt moviment d’aire vertical. Però les oques no es disparen i no necessiten volar en cercles. Tenen un lloc on anar. I totes aquestes tèrmiques diürnes són un dolor al cul; no permet una navegació suau. A més, interfereixen amb l’esmentada turbulència de l’ala que fan servir per evitar que es cansi. A la nit, diverses hores després de la posta de sol, la Terra es refreda i aquestes molestes tèrmiques verticals es dispersen.

Per tant, aquesta és una de les raons per les quals els agrada la nit. Un altre motiu del vol nocturn és evitar el sobreescalfament (té sentit, oi?). Les nits són més fresques, de manera que els ocells que gasten molta energia amb batudes constants (a diferència de l’alça) s’aprofiten del fresc de la nit.

Una tercera raó també és una cosa que ja he esmentat. Falcons! I àguiles! I falcons! Tots aquests nois són caçadors diürns, és a dir, que caquen durant el dia. Quina oca en la seva bona raó voldria compartir el cel no tan amable amb una cosa que es diu arapinyaire? Ara bé, si alguna vegada heu vist ramats d’oques a terra i heu intentat posar-vos entre ells o donar-los menjar o alguna cosa així ... és possible que ja sàpigueu fins a quin punt poden ser desagradables i desagradables. La gent ha utilitzat oques en lloc de gossos de vigilància. Són durs! Sobretot a terra. Però els falcons, falcons i àguiles, que els colpeixen des de l’aire, sovint lletreja. Dit d’una altra manera: la seva oca està cuita. Durant el dia, sovint descansen, s’alimenten i es rejovenen a l’aigua, on estan protegits contra atacs de rapinyaires. Sempre que es quedin a l’aigua.

Així, donada l’elecció, prenen els ulls vermells.

com van rebre el seu nom les ales vermelles

D'una altra manera,aixòpot passar ... (ADVERTÈNCIA: extremadamentDramàticimatges següents d'una batalla de falcó / oca. També extremadament emocionant! Qui guanyarà?!)

De ben segur que veureu volar oques del Canadà durant el dia. Però l’oca intel·ligent prefereix la nit.

Totes les aus migratòries es divideixen en tres classes, pel que fa als hàbits migratoris. Els migrants nocturns són la primera classificació [i volen] a la nit. Això inclouria la majoria dels ocells cantors que mengen llavors, com els pardals i els tords. Volaran tota la nit, després descansaran, completaran el dipòsit amb menjar i intentaran mantenir-se fora de la vista dels rapinyaires durant el dia.

El segon grup són els migrants diürns, que migren durant el dia. Sovint són els que mengen insectes; gaies, ràpids, orenetes, alondres, etc. Es beneficien enormement de les tèrmiques diürnes durant el seu viatge, no per raons elevades, com les rapinyaires que utilitzen tèrmiques, sinó perquè aquestes càlides corrents ascendents envien núvols d’insectes dels camps, directament al camins de les aus migratòries, com un servei de repartiment de menjar. La majoria dels insectes són tan lleugers que una ràfega de vent o un corrent tèrmic poden elevar-los a l’aire i, sense voler-ho, al bec d’una oreneta famolenca.

I la tercera classe de [aus migratòries] són aquelles que tenen preferència, però que realment migren de dia i / o de nit, segons les circumstàncies. Les oques del Canadà i moltes aus aquàtiques encaixen en aquesta última categoria.

què era cert sobre margaret sanger

Aquesta publicació va aparèixer originalment a Quora. Feu clic aquí per veure.